Ronnie Bille

Ronnie Bille

Ronnie blev født på Lolland men voksede op på Nordfalster i Nørre Alslev. Allerede som 12 årig lærte han at spille guitar af storebroderen og siden har han spillet og komponeret musik sideløbende med en karriere som lydtekniker.

Gennem teenageårene spillede Ronnie med forskellige rockbands hvoraf Nykøbing gruppen Q-ano bemærkede sig i en 6 årig periode. Sideløbende begyndte arbejdet med lydteknik ”vi var i studiet og indspille en LP med Q-ano, som for øvrigt aldrig udkom, og jeg blev helt bidt af arbejdet bag lydmixeren. Det, at være i stand til at mixe lydene sammen var en helt fantastisk oplevelse”.

Varme Roer blev titlen på en LP som udkom i 1980. Ronnie stod i spidsen for et Lolland Falster projekt, hvor 12 lokale orkestre rottede sig sammen, indspillede og udgav deres egen plade. Det blev den første landsdelsplade i Danmark. Siden fulgte festivalen af samme navn.

Ronnie søgte ind på journalisthøjskolen i Århus, men snart var der så meget arbejde med lydteknik at en karriere som lydmand begyndte og uddannelsen som journalist blev droppet ”i de følgende 15 år lavede jeg koncerter, teater og studiearbejde. Det var en spændende tid hvor jeg også stiftede familie og det hele gik noget stærkt”.

I 1995 blev Ronnie ansat på TV2 Øst i Vordingborg da man skulle bruge en lydtekniker med erfaring i musik til programmet ”Snurre Snups Søndagsklub”. Her arbejder han stadig.

Sideløbende har han altid spillet guitar. ”Mit samarbejde med min gamle ven Niels Hvid startede allerede i 1983 da vi sammen lavede bandet ”Stafet”. I 1997 havde vi lyst til at lave noget andet end rockmusik og vi begyndte at snuse til den akustiske verden og gademusik”. Det blev til duoen Hvid Bille og det er siden blevet til 3 CD album og en single, i alt 41 sange er skrevet gennem disse år og udgivet på pladeselskabet Olafssongs.

“Engineering the Sound of Frogs”

Ronnie har gennem en årrække forsket intensivt i optimal lydoptagelse af de danske frøer. Hver af de 11 arter kvækker forskelligt og på hvert sit tidspunkt – to af disse – springfrø og løgfrø – endda kun under vandet!

Se Ronnies artikel om emnet som PDF her:

“Engineering the Sound of Frogs”